maandag 22 september 2008

VOLGT U EVEN MEE?

Aanschouw volgend bericht (bron vrt-teletekst en ook bevestigd door onze vooraanstaande - sic - politicologen) (o.a. Carl Devos op Terzake, d.d. 22.09.08)



De redactie van BelgianJournal had het opgeslagen. Waarom? Omdat we er niéts van geloofden. Bovenstaande voorwaarden accepteren zou dus "
zo goed als onbestaand zijn".

Maar wat lezen we zoëven - tot onze niet-verrassing - op de site van het blad De Morgen?

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft van de federale regering de garantie gekregen dat ze niet zal onderhandelen over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. De parlementaire procedure zal haar normale verloop kennen. Dat hebben Peeters en premier Yves Leterme bekendgemaakt na afloop van hun onderling overleg. Dat betekent dat de Franstaligen tegemoet komen aan de belangrijkste eis van de Vlaamse partijen. (...) Volgens Peeters betekent dat dat de behandeling van de Vlaamse wetsvoorstellen die de kieskring splitsen in de Kamer kan worden voortgezet.

Het gerucht was overigens al - heel kort - ter sprake gekomen op het VRT-radiojournaal van 14 u van gisterennamiddag. Het werd sterker en sterker naarmate de dag vorderde.

En inmiddels staat op teletekst het volgende te lezen:



Zo zie je maar ... Nationalisten aan beide zijden van de taalgrens vinden elkaar steeds weer/kunnen elkaar steeds vinden. Het kan natuurlijk een tactisch manoeuver zijn (dixit RTBF : "Par ailleurs, le communiqué n'exclut pas la création d'un groupe de travail sur BHV dont l'initiative ne relèverait pas du gouvernement. "Tout le monde peut négocier", a admis dimanche Kris Peeters à cet égard) maar BHV opgeven is natuurlijk België opgeven (omdat de taalgrens dan een "staatsgrens" wordt)...

Geen opmerkingen: