dinsdag 3 februari 2009

BELGIAN JOURNAL: OPEN BRIEF NAV NIEUW VLAAMS BELANG-CAMPAGNE

Geachte Heer,

(Op uw site) staat te lezen:

De miljardentransfer van Vlaanderen naar Wallonië blijft een van de grootste taboes van het Belgische koninkrijk. Verschillende studies - onder andere van de KBC Bank en de Vlaamse administratie - ramen de transfers op minstens 6 miljard euro. Berekeningen van de Vlaams Belang Studiedienst, die rekening houden met de transfers via de federale staatschuld, komen op een totale transfersom van minstens 12,68 miljard euro per jaar.

Nochtans stelt uw eigen Studiedienst (Bron: “Het alfabet van de communautaire scheeftrekkingen”, p. 59 klik hier ) dat er 12,68 miljard euro per jaar naar het Waals en naar het Brussels gewest zouden staan. Volgens uw eigen berekeningen wordt derhalve 2100 euro (=12,68 miljard euro/6 miljoen) per persoon wonende in het Vlaams gewest naar het Vlaams en het Brussels gewest overgedragen.



Bovendien is het aandeel van het Brussels gewest in deze transfers 1/5de van het totaalbedrag, waardoor het geld getransfereerd van Vlaanderen – volgens uw eigen berekeningen – 1600 euro zou bedragen, en geen 2100 euro.

Als U derhalve stelt, zoals in uw nieuwe campagne, dat er per Vlaming 2000 euro wordt overgedragen naar Wallonië, en dat de Vlamingen derhalve “2000 euro meer zouden kunnen verdienen” dan betekent dit, concreet dat

•U het Brussels gewest bij Wallonië rekent en derhalve verzaakt aan de opname van Brussel in een onafhankelijk Vlaanderen
•De cijfers die U in uw campagne gebruikt niet alleen niet overstemmen met de realiteit, maar zelfs niet met degene die U in uw eigen berekeningen (!) aanhaalt.

Deze campagne wordt bovendien mede betaald door de Belgische belastingsbetaler, waardoor een rechtzetting op zijn plaats zou zijn.

Geen opmerkingen: